Visvairāk pirkts

Īpašie piedāvājumi

Apskatītie produkti

Jauns Skudrskābe (85%), 1.0L Skatīt lielāku

Skudrskābe (85%), 1.0L

841111

7,80 €

Produkta apraksts

SKUDRSKĀBES LIETOŠANAS INSTRUKCIJA

 

Skudrskābe tiek lietota dažādās koncentrācijās. Ja nepieciešama cita koncentrācija, skābi var atšķaidīt ar ūdeni, vajadzīgā ūdens daudzumu, ka jāpievieno aprēķina pēc sekojošas formulas:

C1xV1=C2xV2, kur C1 – sākuma koncentrācija, V1 – sākuma tilpums, C2 – gala koncentrācija, V2 – gala tilpums. Skābi liet ūdenī nevis otrādi.

Priekšnosacījumi, kas jāievēro lietojot skudrskābi.

-        Gaisa temp. ir no 10-25°C, atkarībā no pielietošanas veida un skudrskābes koncentrācijas. Augstākas koncentrācijas skābi lieto zemākā temp., karstākā laikā drošāk strādāt ar zemākas koncentrācijas skābi;

-        Pamata apstrādes laiks ir rudenī pēc bišu piebarošanas. Skudrskābes iztvaikošanas ierīci vai materiālu ievieto stropā uz 21 dienu. Šīs dienas var sadalīt pa daļām, veicot pirmo apstrādi 5-7 dienas, pēc medus atņemšanas augustā, tad veic piebarošanu, un pēc 5-10 dienām, kad pabeigta piebarošana uzsāk otro apstrādi, kas ilgst 10-14 dienas.

 

  1.    Skudrskābes pielietošanas variants:
  •      Polietilēnā ievieto absorbentu – 20x24x1,5 cm (vai līdzīgā izmēra)  koksnes plūksnu plāksnē (izolācijas materiāls celtniecībā), kas piesūcināts ar 250 ml 65 % skābes;
  •      Polietilēnā izgriež caurumus 1,5 cm diametrā skābes iztvaikošanai, atkarībā no saimes spēka un t°. Vasaras apstrādei atstāj 1-3 caurumus, rudens apstrādei 4-6 caurumi, vēlai rudens apstrādei – līdz 12 caurumiem;
  •      Plati uzpilda ar aprēķinu, ka nepieciešamais skudrskābes daudzums ir 1,2 g (1 ml) uz 1 bišu apdzīvotu kāri 1 dienā reizināts ar dienu skaitu, uz cik dienām plati plānots ievietot.
  •      Lai kontrolētu reālo pretvarru iedarbības efektivitāti, stropā pirms apstrādes ieklāj ar vazelīnu vai eļļu noziestu papīru, kuru novieto vai nu zem sieta uz grīdiņas, vai arī lieto sanitāro grīdiņu. Varru birumam būtu jāparādās  jau drīz pēc skudrskābes uzlikšanas saimē un tā turpinās nedēļu pēc apstrādes, jo izšķilas jaunās bites un „birst” varras, kuras bija ieslēgtas peros.

 

  1.    Skudrskābes pielietošanas variants:
  •      Ja vasarā ir konstatēta kritiska varru invāzijas pakāpe izmanto ātro skudrskābes metode uz 24 stundām ar švammi. Kā arī šo metodi var lietot 1-2 reizes pirms piebarošanas un 2 reizes pēc piebarošanas rudenī. Izmanto katrā saimniecības preču veikalā nopērkamo virtuves trauku švammi 20x20x0,5 cm izmērā. Izmantojamā skābes koncentrācija: ja temp. ir no 10-15°C, var izmantot 85% skudrskābi, ja temp. ir 12-25°C izmanto 60% koncentrācijas skudrskābi.
  •      Lietošanas deva 60% ir 2-3 ml uz kāri, atkarībā no stropa tipa, ja skābi lieto no augšas vai 3 ml, ja lieto ievietojot stropā no apakšas zem sieta. Lietošanas deva 85% ir 2 ml uz kāri, ievietojot skābi zem sieta no apakšas. Lietojot 85% skudrskābi vienmēr jārēķinās ar gaisa temperatūru!

Atsauksmes

Rakstīt atsauksmi

Skudrskābe (85%), 1.0L

Skudrskābe (85%), 1.0L

Rakstīt atsauksmi